Co si budeme povídat, se snídaní to v bezlektinové dietě není žádná sláva. Ona se ta vejce rychle přejí. A placka taky, ačkoli jde udělat na více způsobu. Ovčí jogurty moc nemusím. Dneska jsem měla poprvé kozí kefír, ten mě naopak nadchnul! Jenomže je dostupný jen v sezóně (to dá rozum). Ale co přes zimu? Když jsem narazila na tenhle článek, zajásala jsem a hned jeden recept vyzkoušela. Konkrétně batátový toast.
INGREDIENCE
batát(a)
zelený banán
skořice
kokosový olej
POSTUP
Batáty jsem oloupala, nakrájela, naolejovala kokosovým olejem a nechala v troubě upéct. Ještě teplé jsem je posypala skořicí a pokladla je kolečky banánu.
ORIGINÁL
V origo receptu se batáty krájí na velké plátky, aby opravdu připomínaly toast. Dají se udělat nasladko i naslano
zdroj: https://www.thescramble.com/gluten-free/how-to-make-sweet-potato-toast-in-toaster-or-oven-gluten-free-toast-recipe/ |
Chtěla jsem vyzkoušet batátový toast naslano s uzeným lososem, ale nenašla jsem odvahu. Mimo přejezení vajec jsem trochu přejezená i batátů a dostávám se do stádia, když už je nemůžu ani vidět. Takže tiše pofňukávám nad nedostatkem nápadů k snídani a poslední dva týdny se často zbaběle vrhám do náruče pečivových snídaní. A mému zažívání to tedy dobře opravdu nedělá. Ale o tom v jiném článku :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.