čtvrtek 15. března 2018

Batátovo-banánová snídaně

(Všimli jste si, že když obě písmena T ve slově "batát" nahrádíte písmenem N, dostanete "banán"? :))

Co si budeme povídat, se snídaní to v bezlektinové dietě není žádná sláva. Ona se ta vejce rychle přejí. A placka taky, ačkoli jde udělat na více způsobu. Ovčí jogurty moc nemusím. Dneska jsem měla poprvé kozí kefír, ten mě naopak nadchnul! Jenomže je dostupný jen v sezóně (to dá rozum). Ale co přes zimu? Když jsem narazila na tenhle článek, zajásala jsem a hned jeden recept vyzkoušela. Konkrétně batátový toast.

INGREDIENCE
batát(a)
zelený banán
skořice
kokosový olej

POSTUP
Batáty jsem oloupala, nakrájela, naolejovala kokosovým olejem a nechala v troubě upéct. Ještě teplé jsem je posypala skořicí a pokladla je kolečky banánu.




ORIGINÁL
V origo receptu se batáty krájí na velké plátky, aby opravdu připomínaly toast. Dají se udělat nasladko i naslano

zdroj: https://www.thescramble.com/gluten-free/how-to-make-sweet-potato-toast-in-toaster-or-oven-gluten-free-toast-recipe/
Přiznám se, že mě varianta s banánem moc nenadchla, to si ten banán raději rozmixuju s vodou a trochou kokosového mléka.

Chtěla jsem vyzkoušet batátový toast naslano s uzeným lososem, ale nenašla jsem odvahu. Mimo přejezení vajec jsem trochu přejezená i batátů a dostávám se do stádia, když už je nemůžu ani vidět. Takže tiše pofňukávám nad nedostatkem nápadů k snídani a poslední dva týdny se často zbaběle vrhám do náruče pečivových snídaní. A mému zažívání to tedy dobře opravdu nedělá. Ale o tom v jiném článku :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.