INGREDIENCE
1/2 hrnku mandlové mouky
3/4 hrnku tapiokového škrobu
6 lžic kokosové mouky
špetka soli
1 vejce pokojové teploty
3/4 hrnku teplé vody
1/3 hrnku olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
POSTUP
Paní má v receptu sáhodlouhý popis postupu. Taky dává do těsta sušený česnek a sušenou cibuli. Já jsem rebel. Těsto tentokrát míchal Honza, čímžto Ti, Honzíku, moc děkuju, protože jinak bych asi neobědvala :) Já jsem jen diktovala ingredience, Honzík sázel do mísy jedno za druhým a z mišmaše následně vypracoval těsto. Jsme holt rebelové :) Válet nešlo, ale vymačkat na plech ano :)
Jediné, co jsem dodržela, bylo dát těsto předpéct do požadované křupavosti a pak až poklást pochutinami dle vlastní volby.
POCHUTINY NA PIZZU
Honzíkovi zůstalo pyré, tak jsem toho využila. Na půlku pizzy jsem rajčatové pyré dala a na půlku ne. Rajčata by se neměla, a když už, tak odsemínkovaná a odšlupkovaná.
Na pánvi jsem si osmahla na malé kousíčky nakrájené kuřecí prso.
Na těsto jsem to vrstvila postupně - pyré (na 1/2 těsta), zbytek schwarzvaldské šunky, která mi nechutnala, kousky kuřecího masa, červenou cibuli, sůl, pepř, chilli, špenát a parmazán....
Samotné těsto jsem zapomněla vyfotit, ale je to jakš takš vidět na první fotce....
Za sebe můžu říct, že mě pizza nadchla. Rozpadala se jen maličko, byla krásně křupavá a chutnala výborně! Musím uznat, že s rajčatovým pyré byla podstatně chutnější, bez něj trošku dusila. Holt je to pizza a ta vyžaduje rajčatový základ. Byla dobrá teplá i studená a chutnala i druhý den. Takže pokud jste milovníci pizzy, vyzkoušejte tuhle bezlektinovou alternativu, stojí za to :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.