...Lumpík se většinou s chutí dá aspoň meloun, ale poslední dobou ani ten. Holt je to horko namáhavé a zmáhající pro všechny :)
Lumpík sice meloun odmítl, za to já jsem si udělala příjemný víkend v duchu křížkového vyšívání a italských dobrot.
Jediné, co mi chybělo ke štěstí, byly grissini. Ty jsem, bohužel, nesehnala a v té výhni jsem neměla sílu běhat po Plzni a shánět grissini. Nu, pochutnala jsem si i bez nich. Kombinaci žlutého melounu, prosciutta a grissin mě naučila jíst naše rodinná známá, když mi bylo 12. Byli jsme tehdy za ní v Itálií a už tenkrát mi chutnala ta kombinace sladkého melounu a štiplavě slané sušené šunky. V létě je to perfektní na osvěžení a zahnání hladu, když není chuť na teplé jídlo.
Večer jsem si to vynahradila a přesunula se pro změnu na francouzskou vlnu - s velkou chutí jsem si připravila pstroužky s ratatouille. Těšila jsem se na ně už od pátku. Kluci dostali tu nejlepší možnou společnost a byli doslova jako v peřině :)
Obrázky by měly v budoucnu putovat do rámečku a na vínovou zeď v bytě.
U vyšívání je taky ta nejlepší chvíle na poslouchání audioknih a rozhlasových her. Podivuhodný případ doktora Jekylla a pana Hyda mě nadchnul, byl krásně namluvený. Další v pořadí byl Červený kapitán - je ve slovenštině, na youtube jsou ještě další dvě audia se zbytkem příběhu a bylo to jedním slovem drsné. Pokud by vás zajímalo, o čem příběh je, případně upřednostňujete knížky před audiem, TU se dočtete více :)
Ač byl kapitán drsným příběhem, byl mi skvělou společností, práce šla jedna radost, pokud se to tak dá, vzhledem k příběhu, vůbec říct. Bohužel, dámu se rtěnkou jsem dodělat nestihla.
Chybí mi sice jen kousek, ale na dodělání si bude muset počkat ona i já. Zítra totiž očekávám návštěvu své matičky se sestřenicí, která je u ní na prázdninách, takže budeme s holkama výletit a lenošit a užívat si léta plnými doušky :) Nechť i Vy užíváte tu přemíru sluníčka, v zimě na něj budeme s láskou vzpomínat, až budeme brblat, že je pořád tma a zataženo.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.