Na blogu jsem ale svým pánem a můžu si tu psát, co chci, heč :) Tudíž bych Vám dnes ráda představila jídla, která jsem zkoušela, a nedopadla úplně dle mých představ.
KAFE
Na pohled nic moc, že? Na chuť taky ne. Dr. Gundry radil dát do kafe místo cukru a mléka lžičku másla a lžičku kokosového oleje. Já jsem vyzkoušela udělat všechny možné kombinace a výsledek vidíte sami.
Vlevo dole - kokosový olej
Vpravo dole - máslo
Nahoře - máslo + kokosový olej
Samozřejmě (bohužel) skončily všechny tři vzorky ve výlevce. Mastné kafe opravdu není nic pro mě.
DODATEK: Ehm....právě jsem zjistila, nebo spíš byla upozorněna (díky teti) :) že jsem pěkný trouba. To kafe se spooooustou tuku se totiž mělo vyšlehat mixérem! A ačkoli mi to Veu několikrát opakovala, tak já jsem to prostě zazdila. Takže Dr. Gundrymu a Veu se omlouvám a slavnostně přísahám, že to zkusím znovu a správně :)
VANILKOVÁ STÉVIE
Já asi holt nejsem stéviový typ. Obyčejná mi nechutnala vůbec, vanilková ani nenadchla, ani neurazila. Samotná chutná jako kapky na kašel :) V kafi chutnala o něco líp, než obyčejná, ale cukru se stejně nevyrovnala. Nakonec jsem skončila u xylitolu, ale o tom jindy.
JÁHLY S KUŘETEM A BROKOLICÍ
Vypadá to hnusně, že? Ono to hnusné i bylo. Původní záměr byl v troubě upéct brokolici s kuřecím masem, zalité kokosovým mlékem a posypané parmezánem. Ale nějak mi to ten den nešlo, či co, brokolice pustila hrozně vody a celé se to spíš rozvařilo než upeklo. Bohužel už jsem neměla čas s tím něco dalšího dělat (byl to oběd do práce), takže jsem to s velkým sebezapřením snědla. A jsem poučená pro příště, že na to musím jinak :)
JÁHELNÁ KAŠE
Tohle už vypadá o něco líp :) Nicméně chuťově to pro mě nebylo. Inspiraci jsem brala tady, jen jsem nahradila mléko mandlovým mlékem. Po uvaření jsem dala kousíček másla a nasekané ořechy. Ale kaše byla podivně mazlavá, a zároveň dusivá. Po pár lžících jsem měla pocit, jak jsem najezená a že prasknu. A za deset minut jsem měla hlad. Já teda nikdy moc nemusela ani ovesné kaše, takže kdo je kašomilec, nechť klidně vyzkouší - že nechutnala mě neznamená, že nebude chutnat ostatním :)
TĚSTOVINY
Tohle je takové ošemetné téma :) Zadání znělo těstoviny, konkrétně carbonara. Recept tady. Znělo to jednoduše - půl hrnku mandlové mouky, půl hrnky tapiokové mouky a dvě vejce. Normálně děláme těstoviny ze 100g hladké mouky a jednoho vejce.
Uf, už těsto bylo tak trochu potížista. Ještě bych měla zmínit, že u nás je vrchní vyraběč těstovin Honza :) S těstem se lopotil, já přisypávala jako o život, až mi došla tapioková mouka a musela nastoupit kokosová. Ale dobrý, povedlo se.
Nastala fáze dvě - vyválení tenkých plátů v těstovinovači. Honzík ovšem to moje těsto "nepomoučil" (a mě to ani nenapadlo), takže se okamžitě přilepilo a potrhalo a bylo po srandě....Ale na to jsem přišla až odpoledne při hloubání, proč to nešlo.
netřeba popisovat, co je čí těsto :) |
(Ne)úspěchům zdar! Protože ty nás posunují dopředu - když to nejde takhle, musí to jít jinak :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.