Držela jsem se tohoto receptu, ale upravila si jej dle svých možností.
MED - mám těžkou alergii na med, takže jsem nahradila javorovým sirupem, který je sice zakázaný, ale kazit si palačinky stévií? V žádném případě! Nicméně jsem dostala tip od svojí drahé tetinky (díky teti :)) na stévii vanilkovou. Objednávala jsem tady a před chvílí mi volali, že si ji můžu vyzvednout :) Určitě pak poreferuju.
MÁSLO - ideálně ne kravské. Neměla jsem odvahu zkusit kozí, takže jsem tam lupla klasické, nicméně příště zkusím aspoň přepuštěné, přespříště možná i to kozí.
MLÉKO - dávala jsem neslazené mandlové, ale volba je čistě na vás. Slečna v originálním receptu používá dva hrnky mléka, já využila s hrůzou 3/4 jednoho hrnku.
MOUKA/ŠKROB - v originálním receptu je použitá mouka cassava. Ale u nás je těžko k sehnání a navíc mi přijde zbytečně drahá. Já jsem použila tapiokový škrob.
INGREDIENCE
3 vejce pokojové teploty
4 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička javorového sirupu
1/2 lžičky soli
3/4 mouky tapiokového škrobu
1 hrnek mléka dle vašeho výběru
POSTUP
Dle originálního receptu se mají nejdříve míchat vejce, pak se přidá to a ono....já jsem to všechno naházela do mísy a vyšlehala ručně.
Teď mě napadá, že možná proto jsem měla těsto tak tekuté a vyšlo mi z toho jen pět palačinek :) Nicméně jsem se nesnažila dělat tenké francouzské palačinky (nemám na to dost trpělivosti), ale dělala jsem je, jak umím. Po nalití těsta na pánev to vypadalo, že je těsta málo, ale postupně nabere na objemu. Když jsem se na to chvíli dívala, zjistila jsem, že mi palačinka trochu připomíná mozek :) No posuďte sami...
Na palačinku jsem si rozmixovala zbytek zeleného manga s ovčím jogurtem. Ale ouvej, v jogurtu tu ovčinu nepříjemně cítím, takže to bylo jen na jedné zkušební. Nakonec jsem zjistila, že nejvíc mi chutná palačinka samotná.
Palačinky dělala i Veu, dva týdny zpátky. Na rozdíl ode mě se nebála a použila kozí máslo a narozdíl ode mě umí Veu dobře fotit :)
Když se tak dívám, tak umí i lépe smažit palačinky!
Vyjma kozího másla Veu používala mouku z cassavy (v Anglii je k sehnání snáze), mandlové mléko a nesladila ničím. Pokud chcete palačinky na slano, držte se Veu a vynechte med taktéž. I ta troška těsto osladí a k slanému by to asi nebylo úplně ono. Stejně jako já i Veu ubírala mléka. Zkoušela smažit na kozím másle i kokosovém oleji - z másla byly palačinky vláčnější. Já, poučená Veunkou, jsem rovnou vše dělala na másle. O kozí pachuti Veu ničehož nic neříkala, takže se asi nekonala :)
A jestli jste dostali chuť na palačinky, tak neváhejte a zkuste tyhle, slibuju, že Vám budou chutnat :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.