INGREDIENCE
červená řepa
sýr dle vlastního výběru
balsamico
olivový olej
POSTUP
Červenou řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Používám dva kousky, ale bohatě stačí jedna řepa. Že je řepa hotová poznáme podle toho, že jí hladce projde špejle. Zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky - nemusí to nutně být tenké plátky, je jen na vaší šikovnosti, jaké budou.
V misce smícháme balsamico s olivovým olejem a touto směsí řepu polijeme. Nahoru nakrájíme/natrháme sýr dle vlastního výběru. Já používám ovčí čerstvý, popřípadě ovčí bryndzu - záleží, na co zrovna natrefím ve farmářském obchodě. Na závěr jen trošku soli, pepře a hotovo. Mám moc ráda kombinaci nasládlé řepy, kyselejšího balsamica a štiplavé chuti sýra. Mňami!
Když jsem nakousla farmářským obchod, chodím do Šafaříkových sadů. Jsou tam moc fajn slečny a paní, se kterými se dá dobře domluvit :) Sýry si beru od Farmy Držovice nebo z Horních Dvorců. Tady na ukázku archivní gouda a bryndza z Horních Dvorců - dodávali i přes zimu, čímž mi velmi pomohli a já tak nezůstala bez sýrů a jogurtů.
Moc se mi líbí to jednoduché složení :) |
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.