středa 31. ledna 2018

Bezlektinový buřtguláš

INGREDIENCE
cibule
čabajka / chorrizo
středně velký batát (nebo batáta?)
žampiony či jiné hřiby
jáhlová mouka
sladká paprika
cayenský pepř
drcený kmín
sůl, pepř
olivový olej


POSTUP
Na pánvi rozehřejem olivový olej, na kterém pozvolna zpěníme cibulku spolu s čabajkou či chorrizem - záleží, co se vám podaří sehnat. Když je barva tak akorát, přihodíme dle chuti sladkou papriku, cayenský pepř a drcený kmín, které necháme rozvonět. Na základu ještě proženeme žampiony či jiné hřiby spolu s jáhlovou moukou. Jakmile se nám udělá jíška, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a přivedeme k varu. Až v tuhle chvíli bych přidala batáty - já je dala spolu s žampiony a rozvařily se mi víc, než jim bylo zdrávo. Vaříme do změknutí (u mě to bylo ani ne 15 minut) a dochutíme dle potřeby.



Omlouvám se za prostoduchý popis postupu a neuvedení množství ingrediencí. Já se držím pokynů z Byl jednou jeden král - přiměřeně :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.